ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» נושאים אחרים ותחזיות » פרטים
נושאים אחרים ותחזיות
נוספה: 23/8/2007
גרסה להדפסה
Share |
ניקון - כוחו של הכסף צפיות: 3505
לא חדש לאף אחד מאיתנו שלכסף יש עוצמה. כשהוא איננו – אנו מוגבלים, כשהוא ישנו בשפע – השמים הם הגבול.
ניקון חברה קטנה יחסית, קטנה פי 6 לערך מקנון. בנוסף להיותה חברה קטנה, היא לא ממש עצמאית, ומצויה תחת חסותו של אבא גדול – מיטסובישי, חברה עם מחזור של כ 150 מיליארד דולר, אחת הגדולות בעולם.
ניקון מתעסקת כמעט אך ורק בצילום ואופטיקה. היא גם מייצרת מנועי פסיעה לייצור צ'יפים, אבל אין יותר מדי כסף בפלח השוק הזה, בפרט שאחד הלקוחות הגדולים שלה עזב אותה והתחיל לייצר מנועי פסיעה בעצמו – קנון...
ניקון החלה מעשית את מהפכת ה DSLR המקצועי – ולמרות שהקדימו אותה ברעיון – היא יצרה מהפכה עם מצלמת ה D1 שלה ואח"כ עם ה D1X ושלטה בשוק כמעט ללא עוררין. קנון עמדה מהצד, למדה, הפנימה, וכשראתה את ניקון "נרדמת בשמירה" חבטה בה קשות ולקחה ממנה את השוק המקצועי.
התגובות של ניקון היו פתטיות ואיטיות, ולא הצליחה להעמיד מול ה 1D וה 1DS של קנון שום דבר רציני.
קנון רכבה על גל ההצלחה וניקון מצאה את עצמה עם פלח שוק קטן יחסית, כשדווקא מי שהובילה את המכירות שלה היתה ה D100 ולא המצלמות המקצועיות.
באה קנון עם רעיון גדול – הבה נעשה DSLR לא יקרה ונשים יד על שוק המתחילים. היא הנחיתה לשוק את ה 300D והעולם געש ורעש. אחרי שהאבק ירד קצת, ונתגלו ה"סירוסים" של ה 300D שהרגיזו כהלכה את לקוחותיה, הציגה ניקון את ה D70 שהתחילה להפוך את הקערה על פיה. מחירה היה שפוי יחסית למצלמה מביתה של ניקון וניקון זיהתה את הבעיה המרכזית של קנון – איכותן של עדשות הקיט. עם ה D70 היא הציעה לבד או כקיט את ה 18-70 המהוללת, והמכירות המריאו מעלה מעלה, מה שהוכיח שהאופטיקה כן משנה לאנשים. על גל ההצלחה הזה המשיכה ניקון לרכב עם ממשיכתה, ה D70/S שיצרה רק כדי להרוויח קצת זמן וחיש קל יצאה לשוק עם ה D50 במחיר נמוך בצורה שלא תאומן. המצלמה הפיקה צבעים מעולים וחדות טובה, והפכה להיות עוד הצלחה מסחררת.
הכסף החל מצטבר בקופתה של ניקון, מספיק דיו כדי להחליף את ה D100 הישנה ב D200, לשדרג את הברווז הצולע – ה D2H ולצאת עם מצלמת הדגל החדשה שלה – ה D2X ואח"כ, שוב כדי להרויח זמן – עם ה D2XS. לאף אחד אין ספק שהמצלמה היא תותח רציני, ואני נהנה ממנה עד היום.
המכירות גאו, ואז הכריזה ניקון על ה D80 שאף היא הפכה להיות הצלחה גדולה ומיד אחריה הלמה עם ה D40 וה D40X שהפכו את כף המכירות לטובתה של ניקון.
הכסף התחיל לזרום בקצב גדל והולך לקופתה. במהלך הזמן, היא הציגה גם שורה ארוכה של עדשות איכותיות, אפילו עדשות קיט פלסטיות היודעות לייצר תמונות חדות כמו ג'ילט במחיר נמוך.
הכסף המצטבר בקופתה של ניקון שכנע את מיטסובישי שזהו אפיק טוב, ונתנה לניקון אור ירוק להמשיך הלאה בפיתוח.
הפיתוח המואץ הניב את ה D3, D300 ואת סט העדשות החדשות, אבל ניקון טרם סיימה את מלאכתה. בצינור מצויות עוד לפחות תריסר עדשות ולפחות 3 מצלמות חדשות.
ניקון מרוויחה לאחרונה ברבעון למעלה מ 200 מיליון דולר אלו רווחים, לא מכירות – כי המכירות גדולות פי 6 לערך . זה אומר, כמיליארד דולר לשנה רווח. זה המון כסף למחזר במו"פ. ניקון לא צריכה לפתח מדפסות חדשות, לא צריכה לפתח מכונות צילום משרדיות, העולם שלה קטן כמעט כמו עולם הנמלה – צילום ואופטיקה.
הסימנים מראים שאחרי ההשתלטות הכמעט מלאה על שוק המתחילים ורכישת בכורה בשוק הצלמים החצי מקצועיים, היא החלה לוטשת עין ברצינות גמורה גם לשוק המקצועי שאותו הפסידה בטיפשות למתחרה.
המלאכה לא תהיה קלה כי יש עוד שחקניות במגרש שלא שיחקו קודם לכן ברצינות – סוני, פנטקס, אולימפוס, פאנאסוניק וסמסונג. בעוד כשנתיים נראה את מצלמת הסטודיו החדשה של ניקון (FF כמובן) עם שורה של מצלמות אחרות מתחתיה. אמרו כבר בעבר – כסף מביא כסף, ואם מיטסובישי לא תחליט על שינוי כיוון או על נטילת  הרווחים של ניקון לעצמה (זה יתרונה הגדול של קנון – עצמאות), הרכיבה על גל הצלחה של הצהובים תימשך. קנון תיאלץ להגיב בעוצמה וחוזר חלילה. לשתי החברות יש כעת הרבה כסף בקופה, ולו יש הרבה כוח.
מי שירוויח בגדול זה אנחנו. תחי התחרות.
 

 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק