ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» מוצרים חדשים והכרזות » פרטים
מוצרים חדשים והכרזות
נוספה: 20/8/2007
גרסה להדפסה
Share |
ההכרזות החדשות של קנון – 20 לאוגוסט 2007 צפיות: 2284
קנון הכריזה היום על סדרה של מוצרים חדשים.
בכתבה זו אתייחס רק למוצרים הנוגעים לשוק ה DSLR. כדרכי, לא אלאה את הקוראים עם מפרטים טכניים ותמונות מפורטות של הציוד, אלא רק אציין מה רלבנטי לדעתי לנו, הצלמים, מעבר לכל ההופלה הפרסומית.
ההכרזה המרשימה ביותר היתה כצפוי הגרסה החדשה של מצלמת הסטודיו של קנון – ה 1DSMKIII.
המצלמה הזו צלחה לראשונה את רף ה 20 מ"פ למצלמת DSLR בפורמט 35 מ"מ, מִספרים שהיו שמורים רק למצלמות פורמט בינוני.
ליתר דיוק, למצלמה יש 21.1 מ"פ פעילים בחיישן, שזהו מספר דמיוני כמעט, ההולך על הגבול הדק בין אפקטיביות לאבדן מידע (זאת נראה בהמשך).
בהשוואה לדגם הקודם, ה MK2, בעלת ה 16 מ"פ, אין הבדל משמעותי במבנה הפיסי. המצלמות מאוד דומות ושוקלות ללא הסוללה אותו משקל בדיוק.
ההבדלים נעוצים בפרטים הקטנים – המרווח בין הפיקסלים בMKIII קטן יותר מאשר ב MKII, וזאת בגלל שטח נתון קבוע (פריים מלא – 36X24 מ"מ) ומספר גדול יותר של פיקסלים על אותו שטח.
הצפיפות הגבוהה מחייבת קולטן (פוטוסייט) קטן יותר וכל קולטן מקבל פחות אור, מה שמחייב הגברה אלקטרונית גדולה יותר ואופטית (שהיא מוגבלת מאוד עם עדשות המיקרולנס הזעירות הבנויות על החיישן). הגברה אלקטרונית משמעה יותר רעש (שלג). על מנת להתמודד עם הבעיה, בנתה קנון במצלמה שני מנועי DIGICIII לטיפול במידע השוטף מהחיישן.
למצלמה המרה ועיבוד מתקדם של 14 ביט בניגוד ל 12 בדגם הקודם, שאמור להבטיח דיוק צבע ואיכות תמונה טובה יותר וכמו כן, מובנה במצלמה מנגנון להורדת אבק מהחיישן.
מערכת האוטופוקוס כוללת כיום 19 אלמנטי cross type (לפעולה אופקית או אנכית) בניגוד ל 7 בדגם הקודם. המשמעות – פוקוס מדויק יותר בכל מצב פעולה ואחזקה של המצלמה (מצוין).
טווח האיזו שלה הוא בין 100-1600 עם הרחבה לכיוון איזו 50 כלפי מטה ואיזו 3200 כלפי מעלה. לא חדש.
מדידת הספוט של המצלמה היא 2.4% משטח הפריים (היא יכלה לצמצמו יותר כדי להתקרב למצלמות של ניקון).
המסך האחורי גדול יותר (אבל לא מפורט יותר בהשוואה לקודמתה) וכולל 230,000 פיקסלים, מספר לא מאוד מרשים.
המצלמה מאפשרת גם LIVE VIEW על המסך האחורי, פיצ'ר נוח לצילום מעל הראש - אבל זו מצלמת סטודיו, והשימוש בפונקציה זו בסטודיו יכול להוציא את התמונה למסך גדול של מחשב לקביעת פוקוס מדויק. מאידך, אני לא בטוח שחוץ מהגימיק, יש שימוש רב בפונקציה זו למטרה הראשית שאליה נועדת המצלמה, כי הצלמים המקצועיים מצלמים דוגמנות מחצובה ועינית. אולי לצילומי ביגוד, תכשיטים, מזון וכ"ו זה שימושי.
קצב האש שלה הוא 5 פריימים לשניה, בפירוש לא מצלמת עיתונאים או ספורט אלא מצלמה סטודיו.
את שאר המפרט הטכני ניתן למצוא באתרים אחרים.
אם נזכור ששטח פריים 35 מ"מ קטן לערך פי 4 משטח פריים 6X6 של מצלמת פורמט בינוני, ברור לחלוטין שקנון כאן פוסעת על הסף מבחינת הדרישה של המצלמה מהאופטיקה.
על מנת להתמודד כהלכה ו"למלא" כל פיקסל במידע, המצלמה הזו מציגה רף דרישות אופטי גבוה ביותר. יש רק מעט עדשות המסוגלות לנצל את יכולת ההפרדה של המצלמה הזו.
אולי זו הסיבה מדוע קנון שחררה לאחרונה גרסאות משופרות של עדשות קיימות שלה, אך גם עם השדרוג, יהיה קשה מאוד לנצל את כמות הפיקסלים הענקית.
רוב העדשות של קנון ימצו רק חלק מהיכולת המרשימה של המצלמה הזו, משמע, בנוסף לתג המחיר הגבוה מאוד של המצלמה (כ 8000 דולר) יהיה צורך גם בהשקעה אופטית רצינית.
אין ספק שזו אינה מצלמה לחובבים, אבל בהחלט מושא לחלומות.
קנון קבעה עם המצלמה הזו רף גבוה מאוד, ה"חורך" את הפורמט הבינוני מלמטה. מאידך, כבר ראינו לאחרונה מצלמות פורמט בינוני דיגיטליות במחירים מתחת ל 10,000 דולר, כך שמשם אולי תתלהט המלחמה הבאה.
המצלמה השניה שקנון הכריזה עליה, גם לה ציפו הצלמים זמן ניכר היא ה 40D המחליפה את קודמתה, ה 30D שהיתה כבר יותר מדי זמן בשוק.
בדומה לניקון, הפכה מצלמת החובבים המתקדמים (Prosumers, לא מתחילים) החדשה לאחות הקטנה של ה MKIII. למצלמה 10 מ"פ, מקדם קיטוע – קרופ פקטור של 1.6.
גם כאן ההמרה מאנלוג לדיגיטל נעשית ברזולוציה של 14 ביט (בהשוואה ל 12 ביט של ה 30D), גם כאן יש אפשרות ל Live view  על המסך האחורי, וגם כאן יש מעבד DigicIII (יחיד, לא כפול). גם כאן מובנה מנגנון ניקוי אבק, דווקא מצב מדידת הספוט שלה קצת התקלקל בהשוואה למצלמת ה 30D רק – 3.8% במקום 3.5% ב  30D.  אני מציין את זה, כי מצאתי את מדידת הספוט חיונית בהרבה מצבים של תאורה מסובכת וחבל שקנון הלכה אחורנית.
למצלמה נוספה אפשרות להחלפת משטחי מיקוד (מצוין), למצלמה נעילת מראה גם למצב של צילום מרובה חשיפות (מצוין). גם כאן גדל המסך האחורי ל 3 אינטש אבל עם הרזולוציה של המסך הישן (2.5 אינטש) – 230,000  פיקסלים (חבל). קצב האש שלה עלה ל 6.5 פריימים לשניה במקום 5 בקודמת (מצוין). הגדלת העינית עלתה ל 0.95  (מצוין) והמסך יותר בהיר. תחום האיזו הוא 100-1600 עם "דחיפה" ל 3200. תחום מדידת האור שלה השתפר בכיוון התחתון ב 1EV – חסרון גדול של קנון שכנראה תוקן במצלמה הזו. למצלמה נוספה חסינות למזג האויר – אבל לא כוללת את כל המצלמה אלא רק את בית החצובה וכרטיס הזכרון (למה לא את כל המצלמה?).
בסה"כ סדרה גדולה של שיפורים, העתקת פיצ'רים והתאמה לליין של ה"גדולות" בדומה למעשיה של ניקון עם ה D2X- D200- D80.
גם המחיר שלה מפתה – 1300 דולר, ובשביל המחיר הזה המצלמה החדשה מציעה המון אפשרויות לצלם.
לו קנון היתה יוצאת עם המצלמה הזו בשעת כניסת ה D200 של ניקון לעולם, ניקון לא היתה גורפת כל כך הרבה צלמים אחרי ה D200. סוף סוף יש יריבה רצינית ל D200 של ניקון, עם מגוון גדול של פיצ'רים חדשים ומשופרים.
אני מקווה שאיכות התמונות שהיא מפיקה תהיה תואמת לכל תכונותיה הטובות, אבל את זה – ימים יגידו.
ההכרזה המעניינת השלישית היא עדשת ה 14 מ"מ /2.8 USM II.
זו עדשה משופרת בהשוואה לגרסה הקודמת, שעל פי קנון מתאימה ל 1DSMKIII מבחינת רזולוציה.
מאז ומעולם היו עדשות הפריים של ה 14 מ"מ עדשות יקרות בגלל המבנה האופטי המסובך שלהן. בעדשה משופרת זו הוכנסה סדרה של אלמנטים אופטיים כדי לאפשר איכות אופטית גבוהה ויחד עם זאת זוית ראייה ענקית של 114 מעלות. ימים יגידו אם התכנון של קנון אכן קלע למטרה ויצר עדשה תואמת למצלמת 21 מ"פ, אבל כבר כאן ניכרת המגמה – אתם רוצים אופטיקה משובחת שתתאים ל MKIII? שלמו, והרבה.
העדשה הזו נושאת תג מחיר של 2200 דולר. זהו מחיר גבוה ביותר לעדשת פריים רחבה.
אין לי ספק שאיכותה האופטית תהיה גבוהה מאוד, אבל גם אין לי ספק שהיא תהיה רחוקה מאוד מכיסם של צלמים חובבים או חצי מקצועיים שאינם מתפרנסים מצילום.
החדשה הרביעית – צמד עדשות הקיט של קנון קיבלו מייצב – IS.
שתי העדשות – ה 18-55 וה 55-200  הפלסטיות קיבלו כעת מייצב. זה נעשה כנראה בעקבות ניקון שהכניסה לא מכבר מייצב – VR בעדשת הקיט הארוכה שלה. במבט ראשון נראה שהמתכון האופטי של עדשות אלו השתנה בהשוואה לעדשות הקיט הקודמות. אולי החליטה קנון ללכת בעקבות ניקון ולהציע ללקוחותיה עדשות קיט איכותיות? הלוואי. מבחינת מחיר, היא בוודאי הולכת אחרי ניקון. העדשה הקצרה תעלה כ 200 דולר ומחיר הארוכה טרם נקבע.
אין ספק שקנון עם ארבע ההכרזות בעולם ה DSLR ניסתה לסגור סדקים בליין שלה, לשפר את הראוי שיפור ונראה כי היא הקשיבה היטב לבקשות לקוחותיה.
כשכל הכבודה תהיה בשוק וניתקל בעולם המציאות אז נראה כיצד מתקיימות כל ההבטחות הגדולות. אני מקווה שאכן כל הציפיות תתממשנה.
בסה"כ עשתה קנון צעד מרשים ושדרגה את ליין המצלמות שלה. כעת היא צריכה לשדרג את ה 400D בעיקר במחיר כלפי מטה, ואת ה 5D שכבר הולכת ומתיישנת.
את התייחסויותי למצלמות ה P&S החדשות של קנון אדחה למועד מאוחר יותר.
נחכה לראות מה יש לניקון לומר על כך. אין ספק שאלו ימים מרתקים והתחרות בין שתי החברות עושה לנו, הצלמים, רק טוב.
      

 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק