ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» מוצרים חדשים והכרזות » פרטים
מוצרים חדשים והכרזות
נוספה: 6/3/2007
גרסה להדפסה
Share |
המהלך של ניקון – ניכוס המגזר החובבני צפיות: 3830
פעם התהלכה בדיחה ישנה שסיפרה על מישהו שבא להתארח אצל החבר שלו. החבר שלו שפת קומקום להכין תה לאורח. באיזשהו שלב, הקומקום התחיל שורק (רתיחה), אז האורח נכנס ללחץ, רץ והביא פטיש וריסק את הקומקום לחתיכות. המארח עמד תוהה לפשר המעשה, וכשהאורח קצת נרגע הוא הסביר – "לפני שנים רבות כמעט נדרסתי על ידי קטר שורק של רכבת. מאז החלטתי – צריך להרוג אותם כשהם עדיין קטנים..."
זה כנראה פשר המעשה של ניקון עם הצגת ה D40X ועדשת הקיט המשודרגת הארוכה.
אף אני הופתעתי מהמהלך הזה – כי ניקון לא משדרגת מצלמה ארבעה חודשים אחרי כניסתה לשוק.
אבל – זה איננו שדרוג. השדרוג היה צריך להיקרא D40S אבל המצלמה החדשה נקראת D40X.
כלה ונחרצה עם ניקון לנכס לעצמה את המתחילים בכל מחיר. ה 400D של קנון עומדת בדרכה בגלל ה 10 מ"פ שלה, לכן, החליטה ניקון לצאת חוצץ מולה. ניקון לא מכוונת נגד שחקניות אחרות בינתיים. היא וקנון אוחזות ממילא בכ 80% מהשוק ממילא.
אותו הגיון מלווה את עדשת הקיט המשודרגת – ה 55-200 VR. הגרסה הקודמת, ללא ה VR, הפלסטיקיות נדפה ממנה – אבל אופטית היא בסדר גמור. באו החובבים המתחילים, קנו את ה D40 ואת שתי עדשות הקיט (18-55 ואת ה 55-200) והחלו מתלוננים שהתמונות מהעדשה הארוכה לא חדות.
מה הפלא? העדשה מאוד קלילה בשביל להיות יציבה ביד, וכשמורכבת על מצלמה קלה, אין מה שיאזן את אורך המוקד האפקטיבי (300 מ"מ אחרי מקדם הקיטוע).
חככה ניקון בדעתה והחליטה לשדרג את העדשה הארוכה בין השתיים עם VR. זו אותה גברת אופטית, רק עם מייצב.
שוב יצרה ניקון תקדים – עדשה פלסטית ארוכה וזולה שמגיעה עד 200 מ"מ אבל עם מייצב.
כעת, עם מצלמת כניסה של 10 מ"פ ושתי עדשות כשהארוכה ביניהן מיוצבת, בנתה ניקון חומה בצורה מול השחקניות האחרות מבחינת רזולוציה, איכות תמונה (ה D40 מתהדרת ברעש נמוך מאוד באיזו גבוה כמו מתחרותיה ואני מעריך שה D40X לא תיפול ממנה) והאופטיקה.
המכירות ההיסטריות ביפן של ה D40 הוכיחו לניקון שהמהלך שלה לסלק את המנוע מהמצלמה ולחייב שימוש בעדשות AFS לא היה שגוי. ממילא, רוב העדשות החדשות של השנים האחרונות הן עדשות AFS  (אני לא זוכר שבשנתיים האחרונות ניקון בכלל הציגה עדשה חדשה שאיננה AFS).
אם מישהו מתעקש להשתמש בעדשה שאיננה AFS אבל היא AF – אין בעיה. מדידת אור תהיה רק המיקוד יתבצע ידנית. זה איננו עונש כזה גדול.
מה יהיה גורל הממשיכה של ה D50? בין ה D40, ה D40X וה D80 אין לכאורה מקום לשבץ מצלמה נוספת. אבל ההיגיון של ניקון עשוי לפעול אחרת. יתכן והיא תבנה מדרוג צפוף עוד יותר – עם מצלמה או שתיים בין ה D40x לבין ה D80. דבר דומה היה קיים בימי הפילם, שמתחת ל F80 היו עוד 3-4 מצלמות כניסה עם הבדלים קטנים בין הפי'צרים שלהן. ניקון הציפה את השוק עם מצלמות פילם לא יקרות, אולי הסיפור חוזר על עצמו?
אם ניקון החליטה לכבוש את השוק החובבני, מה יקרה לשוק המקצועי?
זה חייב להיות השלב הבא. אחרי שתפתה מיליונים של צלמים חדשים לחיות בצל קורתה, חלקם בוודאי ירצה להתפתח הלאה ולהפוך את הצילום למקצוע. או אז תצטרך ניקון לספק להם כלים מתאימים – כי הכלים היום – ה D200 שמצויה על הגבול וה D2Xs  לא תספקנה.
שתיים-שלוש עדשות זולות לא היוו מעולם מחסום ממישהו לעבור את הגדר ואת זה ניקון כבר יודעת על בשרה.
יש לה עוד הרבה ללמוד מקנון בנושא השיווק העצמי לשוק המקצועי.
האם השוק יתחלק בין צלמים מתחילים וחובבים בחצרה של ניקון וצלמים מקצועיים בחצרה של קנון? ימים יגידו. זה בדיוק ההיפך לאותו ההיגיון שהיה שגור לפני  שנים רבות. מה שהתהלך בין האנשים היה הסיפור שניקון חברה יוקרתית ויקרה, שמיועדת לצלמים המקצועיים בלבד (בימי הניקון F ההיסטורית).
מי האמין שמצלמות של ניקון תהיינה בין הזולות ביותר בשוק – אולי אפילו הזולות בין כולן?
להיסטוריה הגיון משלה כנראה.

 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק