ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» מוצרים חדשים והכרזות » פרטים
מוצרים חדשים והכרזות
נוספה: 19/10/2011
גרסה להדפסה
Share |
קנון - הצעד הנכון צפיות: 2672
קנון הכריזה לאחרונה על מצלמת הדגל החדשה שלה, ה EOS-1DX שהינה בעצם הכרזה כפולה – ביטול מצלמות פורמט החיישן עם מקדם הקיטוע X1.3 ששימש שנים רבות את מצלמות ה 1D שלה ואיחוד הליין המקצועי בין משפחת ה 1D ו 1DS.
הצעד מאוד נכון וניקון הבינה את זה כבר לפני כמה שנים עם משפחת ה D3.
המצלמה החדשה היא בעלת חיישן FF עם 18 מ"פ (די והותר לכל המטרות אליה מיועדת מצלמה זו – שמקל על העברת הקבצים ברשת).
מערכת האוטופוקוס שלה משוכללת ומתוחכמת עם 61 נקודות פוקוס (פעם ראשונה יותר מניקון) שרובן מוצלבות ויש לה קצב אש מדהים של 12 מסגרות לשנייה או 14 מסגרות לשנייה במצב צילום JPEG מהיר.
למצלמה שלושה מעבדים – צמד מעבדים חדשים DIGIC 5 עם יכולת עיבוד משולבת מהירה פי 17 ממהירות העיבוד של ה DIGIC 4 הקודם ובנוסף, מעבד שלישי – DIGIC 4 שתפקידו לטפל ב"בעיות האיטיות" כמו מדידת אור ואוטופוקוס.
למותר לציין שלמצלמה רמות איזו דמיוניות – 51,200 במצב הרגיל ו 204,800 במצב Push. המצלמה גם צויידה באיזו 50 למטרות סטודיו.
למצלמה חיישן מדידת אור של 100,000 פיקסלים עם 252 אזורים למדידת אור רגילה ו 35 אזורים למדידת אור בתנאי תאורה לקויים.
למצלמה מגוון אופציות לחשיפות מרובות המאפשרות מגוון כלי חשיפה לצלם המקצועי.
צילום הוידיאו שלה הוא המתקדם כרגע בין כל ה DSLR  המצויות בשוק.
במצלמה תרגיל חכם המאפשר צילום רציף של חצי שעת וידיאו (בקירוב) וזאת על ידי עקיפת המגבלה של גודל קובץ מרבי של 4 ג"ב הקיים בכל המצלמות על ידי שבירת הקובץ בשעת הצילום ל"פרוסות" של 4 ג"ב הנתפרות יחד בזריזות ובקלות בכל כלי עריכה.
בנוסף – הושקעה מחשבה רבה בשיטת דחיסת הוידיאו – וקנון איפשרה במצלמה שתי שיטות. האחת קרויה All-i (דחיסה בתוך מסגרות) שמתאימה מאוד לעריכה קלה של וידיאו והשניה קרויה IPB שהיא דחיסה בין המסגרות (לא בתוכן) המייצרת איכות גבוהה מאוד.
קנון מציעה במצלמה את כל הפורמטים של הוידיאו המקובל (גבוה ונמוך אבחנה) חוץ מאשר 1080P בקצב של 60 מסגרות לשניה – שאיננו נדרש כיום לעבודות קולנועיות "סטנדרטיות".
בנוסף ציידה קנון את המצלמה במסך אחורי גדול ומפורט (מיליון + נקודות) עמיד לשריטות ומכות, לחצן AF אחורי (סוף סוף...)  ומערכת LV מתקדמת.
קנון כללה במצלמה חיבור ETHERNET לחיבור כבל להעברת התמונות למחשב עד למרחקים של 100 מטר בקצב של 1G, אופציה  למקלט משדר אלחוטי WFT-E6A ואופציה למקלט GPS ל Geo tagging (הכנסת קואורדינטות גלובליות למידע ה Exif לזיהוי מקום הצילום).
קנון מבטיחה 400,000 פעולות תריס במצלמה – מספר עצום!
אין ספק שנעשה כאן שינוי כיוון מחשבה ואיחוד הליין המקצועי למצלמות FF (בדומה לניקון) ופרידה משאריות העבר של פורמט שעטנז עם מקדם קיטוע 1.3 לצלמים המקצועיים.
אם מערכות האוטופוקוס שלה יתפקדו כהלכה (לא כמו בפלופ של ה MK3) זו תהיה מצלמת העיתונאים/ספורט הטובה בעולם.
מחשבה רבה הושקעה בתכנון המצלמה והפיצ''רים שלה.
ולהערכתי, זה איננו הקו האחרון של קנון. היא צריכה להופיע גם עם מצלמת סטודיו עתירת פיקסלים ואיטית יותר בקצב.  השמועות דיברו על מצלמה עם כ 30 מ"פ שתצוץ מתישהו לחלל העולם, אבל התחושה שלי – שקנון תגיע עם משהו בומבסטי הרבה יותר ותפרוץ את חומת פורמט ה 35 מ"מ.
הקרקע מוכנה למטרה הזו. קנון יודעת לייצר חיישנים גדולים מאוד, עתירי פיקסלים. קנון יודעת לייצר מצלמות, קנון יודעת לייצר עדשות. מה עוצר אותה מלצאת עם מצלמת פורמט בינוני עם חיישן בגודל מלא (6X6 למשל) ללא מקדם קיטוע (מקדם קיטוע קיים אצל כל האחרות בענף) במחיר שיפיל את כולם החוצה מהשוק?
זכרו שאמרתי לכם את זה...
על פניו נראה כי ייצור מצלמות MLC (נטולות מראה) פחות מעניין את קנון – אבל אולי גם כאן תציג קנון השאפתנית הפתעה בקרוב, מי יודע? היא חייבת לעשות מה שסוני וניקון לא יכולות. סוני לא יודעת בינתיים לייצר עדשות כמו שצריך (נעזרת בצייס היקרה) וניקון לא יודעת לייצר חיישנים גדולים.
זה הזמן להיכנס ולקחת את השוק המקצועי באמת.
ומה תעשינה השתיים האחרות?
אצל ניקון מדברים על הדור הבא של מצלמות ה FF עם חיישנים עתירי פיקסלים מאוד. ניקון הכריזה על משפחת המצלמות נטולות המראה שלה – משפחת ה "1".  סוני ממשיכה להיות יצירתית עם המצלמות נטולות המראה – משפחת ה NEX והמראות הלא זזות – משפחת ה SLT והיא הולכת ומתקדמת בנושא.
היכן זה ישאיר אותן מול קנון שתחמוס את השוק המקצועי?
אולי כדאי שישלבו ידיים?
או – מצד שני – אולי יש לשתי החברות משהו חדש באמתחתן שלא יזדקק למצלמות גמלוניות בסגנון הסלבלד? ה D3X של ניקון היתה הפתעה לא צפויה ולמרות מחירה השערורייתי הפכה ל  REFERENCE  בשוק המקצועי. ימים יגידו.
עם המצב הכלכלי שענני סערה חדשים מופיעים באופק שלו (שוב) החברות מאוד זהירות בהשקעה ארוכת טווח.
אולי הטעות היחידה של קנון עם המצלמה החדשה שלה היא המחיר. היא עשתה ממוצע בין מחיר מצלמות ה 1D וה 1DS ומציעה את המצלמה הזו באביב הבא במחיר של 6800 דולר. מחיר השוק ירד להערכתי בשנה הראשונה ל 6500 דולר לערך ויש גם לקחת בחשבון את שער היין היפני שהולך ומתחזק מול שער הדולר אבל עדיין – זה הרבה כסף לעולם המערבי.
מצד שני – ממתי מערכות העיתונים מתחשבות במחירי מצלמות מקצועיות לצלמיהן?
אין ספק שקנון ייצרה מצלמה העונה לכל החלומות הרטובים של צלמי הטבע, ספורט והעיתונות. האם ההשקעה בה תוכיח את עצמה?
מה תעשינה האחרות? זה מתחיל להיראות כמו קרב הישרדות אכזרי בעולם הצילום המקצועי.
ניקון זכתה להרבה נקודות בקרב המקצועי עם משפחת ה D3 שלה, אך הליין כבר מיושן במונחים של היום וקנון הפכה את השולחן עם ה DX שלה (לא יכול שלא לחייך לחוסר הדמיון של היפנים...). מה היא תעשה?
מה תעשה סוני שכרגע איננה שחקנית חשובה בשוק המקצועי אבל לוקחת נתח הולך וגדל מהשוק החובבני והחצי מקצועי?
ימים יגידו – ובקרוב.


 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק