ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
הכיתה של טד - לא תחליף לבית הספר, אבל נעסוק בניתוח תמונות, פיתוח ראייה צילומית, טיפים וטריקים וטכניקות צילום.
ישנם 98 מאמרים ב 8 נושאים
» טיפים לצילום מוצלח » פרטים
טיפים לצילום מוצלח
נוספה: 10/1/2006
גרסה להדפסה
Share |
חוקי טד של עשה - אל תעשה בצילום - פרק 1 צפיות: 9899

  1. אל תצלם בלי לחשוב מה אתה רוצה להראות בתמונה. צילום שלא תוכנן מראש מיד מבחינים בחוסר התכנון (אלא אם זה סנפשוט של חללית שבאה מהחלל החיצון גדושה חייזרים שיביא לך הרבה כסף מה CNN). לצילום צריך להיות נושא - את זה יחפשו אלה שצופים בו, אז תספק את הסחורה!
  2. לפני שאתה מצלם, תקדיש שנייה לבחון את הרקע של הנושא המצולם. לרקע תפקיד חשוב - לפחות כמו לנושא המצולם. רקע גרוע יקלקל לך נושא נהדר. רקע טוב יכול להדגיש ולהבליט נושא לא מי יודע מה ויצור צילום טוב.
  3. שליטה בעומק השדה והבנת החוקים שקובעים את עומק השדה הם תנאי הכרחי ליצירת תמונות שתופסות את עיני המתבונן. כדי להדגיש ולהבליט נושא - יש לבודד אותו מסביבתו. אם לא יודעים כיצד עושים זאת, חבל על הטירחה - כדאי ללמוד קודם.
  4. לעולם אל תמקם בקדמת הפריים (קרוב אליך) אלמנט גדול ומטושטש כשנושא הצילום החד מצוי מאחוריו. זה יקלקל את כל התמונה. אם זה כבר קרה לך בסנפשוט - השתמש בתוכנת עריכה להקטין או למזער את החלק המטושטש בקידמת התמונה. אם רצית ליצור משהו שהמתבוננים בו יגרדו את מצחם וישאלו את עצמם למה התכוון האמן הגאון - אז במקרה של בלוק מטושטש בקדמת הפריים, רק אחד ממאה יגרד את מצחו, וזה רק בגלל זבוב שטייל לו על המצח.
  5. הציוד שבידיך קובע מעט מאוד בתוצאה הסופית ובאימפקט של התמונה. אין תירוצים של אין לי עדשה מתאימה או המצלמה שווה לפח. אם רצית להראות את התמונה למישהו - זכור - זהו תירוץ קלוש. רצית לצלם - תנצל את הציוד שיש בידיך. גם ממצלמה חד פעמית ניתן להפיק תמונות נהדרות אם מכירים את מגבלותיה ויודעים את הכללים. אם הכלים בידיך מגבילים אותך - אל תציג את זה בצילום. בחר נושאים שהציוד מתאים להם וחסוך לציוד מתאים יותר.
  6. לעולם אל תחתוך את התמונה באמצע - לאורך או לרוחב עם קו אופק או משהו אחר. מותר לעשות את זה רק בשני מקרים - שיש בפריים המצולם אלמנטים שמאזנים את הסימטריה והחיתוך מסייע להם לבטא את הרעיון שלך או אתה רוצה להראות קבל עם ועדה שאינך מומחה בצילום.
  7. ואם כבר בנושא חיתוכים - לא חותכים אנשים באמצע הסנטר, אמצע האף או בגובה הגבות. זה נראה רע ולא מחמיא למצולם. בכלל, חיתוך בתוך פורטרט חייב להיעשות מתוך הבנה ברורה מה יהיו התוצאות. "ככה יצא לי" זו לא סיבה.
  8. כשאתה מצלם ביום שמש עז, כפי שמצוי הרבה בארצנו, שים לב לאזורים הבהירים כדי שלא יישרפו לך, אבל שים גם לב לאזורים הכהים שלא ישחירו לך מדי. הבהרה בתוכנה תציף את ה"שלג" - הרעש האלקטרוני החבוי באזורים הכהים. לעתים, כדאי להקריב את האזורים הבהירים - שיישרפו לגמרי ולחשוף נכון לפי האזורים הכהים (במדידת ספוט למשל). אפשר להשתמש בפלש מילוי - גם זה מותר.
  9. אל תאמין לקביעת ה WB האוטומטית של המצלמה, בפרט בצילום בתוך הבית בלילה ללא פלש. תמיד הצבעים ייצאו לא נכון - בגלל תערובת הגוונים המצויה במקורות האור הביתיים. אל תתעצל, מדוד WB ידני - כל הסיפור יקח לך דקה והתמונות תצאנה חשופות באופן מדויק עם צבעים מהעולם הזה.
  10. זכור - לעולם לא תהיה לך עדשה מספיק ארוכה לצלם ציפור מעופפת במרחק של קילומטר. במקרה הטוב תקבל נקודה על הפריים. צלם מהכי קרוב שאפשר (אלא אם אתה מצוי בסביבת אריה רעב). חבל על הנסיונות לצלם משהו מרחוק ולסמוך על ההגדלה בתוכנה אחר כך. זהו פתרון מצוקה לכל היותר והתוצאות בדרך כלל מאוד עלובות.
 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק