ערב מידברי גובה (סאן פאולו, ברזיל) מראה פראי כלב העץ שמים בוערים
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» סקירת תערוכות » פרטים
סקירת תערוכות
נוספה: 1/10/2008
גרסה להדפסה
Share |
פוטוקינה 2008 – הבשורות על טכנולוגיות חדשות צפיות: 1987

לבד מהחדשות על מצלמות ועדשות חדשות, היו בפוטוקינה גם הרבה בשורות על טכנולוגיות חדשות העשויות לעניין אותנו הצלמים.
כרטיסי זכרון:
Lexar – הציגה כרטיסי זכרון בטכנולוגיית UDMA שמאפשרת מהירות של 300X – קצב של כתיבה / קריאה של 45 מ"ב לשנייה. כרטיס ה CF הינו בנפח של 16 ג"ב. היא הציגה גם כרטיסים במהירות של X233 ו- 80X וכרטיסי SDHC במהירות של X60 ונפח של 16 ג"ב.
סנדיסק הציגה כרטיסי 4 ו 8 ג"ב במהירות של 45 מ"ב לשנייה, אף הם בטכנולוגיית UDMA ממשפחת ה EXTREME IV.. כמו כן הציגה סנדיסק כרטיסי זכרון ממשפחת ה EXTREME III בנפחים של 8, 16 ו – 32 ג"ב במהירויות של 30 מ"ב לשנייה. בנוסף, הציגה החברה כרטיסי SD בנפחים של 8 ו-16 ג"ב אף הם בקצבים של 30MB לשנייה.
Eye-Fi הציגה כרטיסים משופרים – כמו כרטיס SD של 2 ג"ב עם משדר Wi-Fi מובנה והחידוש הוא – קצב העברת נתונים כפולה מהגרסאות הקודמות. מצלמים והכרטיס שולח את התמונות לרשת. החיים נעשים הרבה יותר קלים להעברת התמונות מהמצלמה למחשב ולאתרי אינטרנט.
חברת Pretec מציגה כרטיסי זכרון בנפח ענק של 64 ו 100 ג"ב. מהירות הכרטיסים הגדולים היא 233X -35 מ"ב לשנייה. בנוסף, הציגה החברה כרטיסי זכרון בנפחים של 32 ג"ב ושל 50 ג"ב במהירות של 333X שזה כ 50 מ"ב לשנייה.
שטפון הכרטיסים המהירים והגדולים נגזר מהצורך בכרטיסים עם נפח ענקי למצלמות החדשות עתירות הפיקסלים והצורך למהירות גבוהה עקב הוספת פונקציות של צילום וידיאו גבוה אבחנה (HD) המזרים קצב שפיעת נתונים רציפה גבוהה במיוחד.
זה אומר שמחיר הכרטיסים ה"פשוטים" שאנו משתמשים בהם יצלול מטה מטה. המגמה הזו נמשכת כבר כ 9 שנים – נפח ומהירות גדלים והולכים ומחיר שיורד בהתמדה. כבר אין צורך לחסוך בקניית כרטיסי זכרון כי מחירם הפך להיות שווה לכל נפש.
צורבים:
Delkin הציגה צורב חיצוני חדש. הצורב תומך בטכנולוגיית ה Blu Ray Disc עם ממשק USB והיכול לצרוב דיסקים במהירות x4. ניתן לצרוב דיסק BD בנפח של 25 ג"ב בתוך 30 דקות. בנוסף, הציגה Delkin דיסקים לצריבה בצורב זה ממשפחת ה Archival היכול לשמור על פי טענת היצרן את החומר למשך 200 שנה. נחכה ונראה... אמצעי מעולה לגיבוי מהיר של כמות נתונים גדולה לזמן ארוך.
חיישנים:
קודאק
כאמור היא ה"אמא" של החיישן החדש של מצלמת ה S2 מביתה של לייקה. חיישן זה הקרוי KAF-37500 הוא בן 37.5 מ"פ והוא בגודל 30X45 מ"מ. בנוסף, מספקת קודאק חיישנים ל SINAR כמו חיישן של 34.6 מ"פ בגודל של 35X46  מ"מ ולהסלבלד למצלמת ה H3DII-50 חיישן בגודל של 36X48 מ"מ בנפח של 50 מ"פ. החיישנים בנויים בטכנולוגיית ה CCD המתאימה יותר למצלמות הפורמט הגדול (בינתיים).
פוג''י – בעלת החיישנים המיוחדים מציגה חיישן חדש בטכנולוגיית Super CCD EXR. הטכנולוגיה הזו קשורה בבנייה שונה מהרגיל של המסנן הצבעוני על פני החיישן ותופיע קודם במצלמות P&S באביב של השנה הבאה. החיישן הראשון יהיה בגודל של 1/1.6 אינטש – כ 8.5X6.5 מ"מ בנפח של 12 מ"פ. היתרון של הטכנולוגיה החדשה לדברי פוג''י היא רמת הרעש הנמוך באיזו גבוה ובטווח דינאמי גדול במיוחד, פי 8 ממה שהחיישן מדוגל לקלוט ברגישות הבסיס הנמוכה שלו. מעניין מה יקרה אם הטכנולוגיה הזו תגיע גם לחיישני DSLR ...
פוג''י גם הכריזה על מערכת חדשה לצילום תלת ממדי הקרויה Real 3D. המערכת בנויה על צמד חיישנים ועל מעבד מיוחד הלוקח את המידע מהם ויוצר ממנו תצלום תלת ממדי. באמצעות אמצעי הצגה מיוחד ניתן לראות את התצלום בתלת מימד וניתן להדפיסו על מדיה מיוחדת שמאפשרת לראות אותו כך בהדפסה. בנוסף, גם הצג במצלמה המיוחדת מאפשר לראות את התמונה בתלת מימד. גישה רעננה ומעניינת לעולם הצילום השגרתי שלנו.
תוכנה:
אדובי
ניצלה את ההזדמנות להציג בתערוכה את הגרסה החדשה שלה לפוטושופ הקרויה CS4. ישנה תמיכה ב 64 ביט, תמיכה בכרטיסי מסך וב OpenGL להאצת ההצגה והזום על המסך בשעת עבודה עם התוכנה. התוכנה החדשה מאפשרת גם עיבוד תלת ממדי של תמונות מתאימות ועוד מספר רב של פיצ''רים חדשים ומשופרים. אדובי גם הציגה סדרה של עדכונים – ל ACR, ELEMENTS, LIGHTROOM ו – Premiere Elements.
חברת ACD Systems הציגה גרסה חדשה לתוכנת עיבוד התמונות שלה הקרויה Photo Manager 2009 המאפשרת ארגון, עיבוד וטיפול בתמונות שלנו וממקורות שונים. היא יודעת לקטלג צילומים לפי מילות מפתח וניתן גם להוסיף למידע ה EXIF.  אני מקווה שתוכנה זו איננה עתירת באגים כמו הגרסות הקודמות.
חברת Bible Labs הציגה גרסה חדשה – Bible 5 להמרת קבצי RAW והטיפול בהם. התוכנה החדשה על פי דברי המפתחים זריזה בהרבה מגרסאותיה הקודמות ומתוכנות עיבוד RAW אחרות.
חברת Breeze Systems אף היא הציגה גרסה חדשה של תוכנת ה BreezeBrowser שלה – המאפשרת הוספת קואורדינטות גלובליות לתמונות שלנו מהתקן GPS. כך נדע היכן צילמנו כל תמונה ותמונה.
חברות נוספות הציגו גרסאות עדכון לתוכנות ופלאגינים שלהן לפוטושופ כמו NIK, וCorel, להדפסה כמו Qimage,  לדחיסה משופרת אפילו של קבצי Jpeg – כמו בגרסה 12 של התוכנה הידועה WinZip ועוד.
בתערוכה הוצגו גם סורקים, מדפסות, מסגרות דיגיטליות ועוד ותקצר היריעה לתאר את כולם.
המוטו של התערוכה היה לדעתי – מהר יותר, גדול יותר, מסובך יותר ועם זאת – התערוכה היתה מעניינת מאוד.
מעניין מה יוצג בפוטוקינה 2010...אפילו הדמיון העשיר ביותר שלנו איננו יכול לשער זאת.
   

 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק