מתחנן ימין משה 3 לפקדה - יוון, מעובד סירה בודדת סוער
מאמרים - מאמרים כתבות והגיגים בנושאים שונים מעולם הצילום
ישנם 829 מאמרים ב 7 נושאים
» הפן הטכני » פרטים
הפן הטכני
נוספה: 11/5/2007
גרסה להדפסה
Share |
כמה עצות למתחילים בצילום – פרק ראשון צפיות: 3872
בזכות המחירים הנמוכים של ימינו ובזכות הביצועים המדהימים של רוב המצלמות (הדיגיטליות כמובן) ישנה נהירה גדולה לעולם הצילום.
הרבה מתחילים ואפילו שקצת מנוסים בצילום בפילם, עומדים בפני דילמות רבות – איזו מצלמה לקנות והיכן כדאי להתחיל בעולם הצילום?
הואיל ויש לי קצת נסיון מעשי בצילום (כ 40 שנה – בשנת 2007), ארשה עצמי לתת כמה עצות מנסיוני הדל. אקדים ואומר שזו דעתי בלבד, ורצוי לקבל עוד זויות ראייה אחרות מאנשים אחרים שמנוסים בעולם הצילום.
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם בכנות – לאן פניכם מועדות? האם אתם מעוניינים בצילומי חטף מזדמנים ובצילומי טיולים/טרקים לחו"ל או תרצו להעמיק קצת בעולם הצילום כעת או מאוחר יותר?
זוהי שאלת המפתח לצעד הראשון שתעשו בעולם הצילום.
מותר גם לענות – אינני יודע/ת כעת, לא החלטתי לאן פני מועדות. זו תשובה לגיטימית אבל שמכתיבה את הצעד הראשון.
אין בעיה עם תשובה כזו, כי אפשר לענות על כך מאוחר יותר לאחר קצת נסיון.
אם זו התשובה,או אם אתם חפצים בצילומים מזדמנים ובכיסוי טיולים/טרקים לחו"ל אני ממליץ להתחיל עם מצלמת כוון ולחץ – Point and Shoot, ואם ייווצר הצורך בהמשך, לרכוש DSLR והמצלמה הזו תילווה אליכם למקומות בהם איכות הצילום איננה קריטית.
איזו מצלמה לקנות? שאלה טובה. זה קצת תלוי בתקציב שלכם אבל כל המצלמות הראויות מצויות בתחום הסביר – 1500-2500 ₪.
אני לא אמליץ על דגמים ספציפיים ועל יצרנים ספציפיים, רק אציין מה חשוב שיהיה במצלמה בימינו אלו:
1. רזולוציה שבין 6-8 מ"פ (מגאפיקסלים). אין צורך ביותר כי ממצלמה טובה ברזולוציה כזו ניתן להגדיל תמונות לגודל של פוסטר (אם צולמו כראוי). למצלמות שהן עתירות מ"פ מעבר למה שציינתי, אין בהכרח יתרון – אלא אם יודעים באמת לנצל את כל הרזולוציה.
2. זום אופטי שלא יעלה על X6. זום אופטי גדול יותר שמוצע במצלמות מסוימות כיום יש לו מחיר של גודל המצלמה ומחיר איכות. מה שחשוב שהעדשה תתחיל בזוית רחבה שוות ערך לפחות ל 36 מ"מ, לא יותר מזה. זויות רחבות יותר (32, 28, 24 עדיפות לצילום במקומות סגורים).
3. מייצב אופטי בעדשה (IS או VR או דומה לזה). אנחנו לפעמים ניתקל בתנאי תאורה לקויים ונצטרך לצלם במהירויות חשיפה נמוכות, המייצב יאפשר לנו לקבל תמונות חדות ולא מרוחות. הפתרון של העלאת איזו (רגישות) לא תמיד עובד טוב, בפרט בגלל הרעש האלקטרוני (שלג) שיתווסף לתמונה.
4. סוללות. היה מקובל להניח שסוללות "אצבע" AA עדיפות בגלל הזמינות הגבוהה בכל מקום. החסרון שלהן הוא הגודל וקיבולת ההספק יחסית לנפח. סוללות אצבע, בפרט אם יש ארבע כאלו במצלמה מכבידות ומגדילות את המצלמה. אם המצלמה מיועדת לטרקים שאין אפשרות לפעמים לטעון את הסוללות, עדיפות סוללות אצבע. אם לאו – אפשר להשתמש בסוללות הליתיום-יון המודרניות המותקנות בהרבה מצלמות. מכסימום קונים עוד אחת או שתיים. הן קלות, לא מתרוקנות מעצמן (כמו סוללות AA מסוג הניקל-מטל הנטענות) ונטענות מהר למדי.
5. "אבא" אמין – יבואן מסודר שיש לו מעבדת שירות בארץ.
6. יהיה טוב, אבל לא חובה, אם למצלמה ניתן יהיה להוסיף (עם או בלי מתאם) עדשות תוספיות שיגדילו את טווח העדשה המקורית. יש לשים לב שאופציה זו עולה כסף בטווח הרחוק. אם משקיעים בעדשה תוספית (שהן לא יקרות בדרך כלל) היא תתאים רק למצלמה הזו או למשפחת המצלמות האלו.
7. משתמשת בכרטיסי זכרון סטנדרטיים וזמינים – כמו Compact flash או SD. הם בדרך כלל הזולים ביותר.
8. אפשרות צילום באיזו גבוה. זו איננה אופציה שכדאי להשתמש בה הרבה, כי יש מחיר של שלג כפי שאמרתי קודם לכן. אבל – לפעמים אין ברירה. מצלמים ומנקים את השלג בתוכנה (במחיר של פרטים מסוימים בתמונה).
9. שליטה – רוב מצלמות ה P&S הזולות מצלמות במצבים אוטומטיים בלבד. זה לא יתן לכם להתפתח בעתיד. אם אינכם חפצים בכך – אין בעיה. אבל – אני ממליץ לבחור מצלמה שמאפשרת מידה של שליטה – עדיפות צמצם, עדיפות תריס, בחירת איזו, אפשרות לפלש חיצוני (מומלץ בחום) ועוד. אחרי ההכרות הראשונית עם המצלמה, האופציות הידניות יתנו לכם את הכלים להמשיך לחקור ולהתפתח בצילום.
10. גוף מצלמה חסון (מתכתי) וחוגות שאינן עשויות מפלסטיק דקיק. זה יאפשר לכם להגיע עם המצלמה למקומות יותר תובעניים ויאריך את חייה הפיסיים. כבר נתקלתי במצלמות פשוטות שמכה קטנה העיפה להן את העדשה או אחת החוגות שעל פניה.
ההמשך בפרק הבא.

 
Copyright © Dr. Joseph Kramer. All rights reserved © כל הזכויות שמורות ליוסי קרמר
פורטל הצילום של טד בפייסבוק פורטל הצילום של טד בפייסבוק